Easy summer recipes you have to try!

Γεια σας και πάλι! Χτες δεν πρόλαβα να ανεβάζω άρθρο όμως σήμερα είμαι και πάλι εδώ!
Έχω δει αρκετές bloggers αλλά και youtubers να κάνουν διάφορα άρθρα και βιντεάκια με εύκολες καλοκαιρινές συνταγές στις οποίες πάντα συμπεριλαμβάνεται το εύκολο παγωτό, smoothies, γρανίτες κ.τ.λ.! Όλα τα παραπάνω είναι τέλεια και λάτρεψα να διαβάζω/ βλέπω πως να τα φτιάχνω όμως μιας που ήθελα να κάνω και εγώ ένα άρθρο με εύκολες συνταγές για το καλοκαίρι το να επαναλάβω τα ίδια πράγματα ακόμη και αν η συνταγή ήταν λίγο διαφοροποιημένη θα καταντούσε κατά τη γνώμη μου βαρετό!
Για αυτό σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τηγανίτες, λεμονάδα και Frozen yoghurt!

Let's get started!!!

Υγιεινές τηγανίτες!
(Πηγή: μια συνταγή που βρήκε η μαμά μου στο ιντερνετ πριν πολύ καιρό αλλά δεν θυμάται από που- ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν την παρουσιάζω ως δικιά μου)

Υλικά:
♥ 1 κούπα βρώμη (κουάκερ)
♥ 1+1/2 κουταλάκια baking Powder
♥ 1/4 κουταλάκι αλάτι
♥ 2 μισοώριμες μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
♥ 3/4 κούπας γάλα
♥ 1 κουταλάκι βανίλια (την σκόνη)
1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικό)
Note: φροντίστε να χρησιμοποιείτε την ίδια κούπα για όλες τις μετρήσεις!

Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα κομμάτια μπανάνα και το γάλα και χτυπήστε για μισό λεπτό περίπου μέχρι να ομογενοποιειθούν. Έπειτα προσθέστε τη βρώμη, το baking Powder και το αλάτι και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιειθούν (περίπου 1 λεπτό). Θα πρέπει να είναι κάπως παχύρευστο αλλά όχι πάρα πολύ! Εάν σας φαίνεται υπερβολικά παχύρευστο προσθέστε 1-2 επιπλέον κουταλιές από γάλα και ανακατέψτε ξανά! Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο (ή ο,τι άλλο λάδι θέλετε απλά σας λέω το πιο υγιεινό) σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξτε με μία κουταλίτσα το 1/4 του μείγματος! Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού και της κουτάλας μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη τηγανίτα ή πολλές μικρές! Τηγανίστε για 1-2 λέπτα μέχρι να πάρουν το κατάλληλο καφέ χρώμα της τηγανίτας γυρίστε τες από την άλλη και τηγανίστε για ακόμη 1-2 λεπτά ώστε και η άλλη πλευρά να αποκτήσει το ίδιο χρώμα. Μετά βάλτε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα, καθαρίστε προσεκτικά το τηγάνι και κάντε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 3/4 του μείγματος ένα-ένα! Αν έχετε μεγάλο τηγάνι βέβαια μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα στα δύο!

Σερβίρισμα:
Σερβίρετε σε μια πιατέλα και συνοδεύστε με ότι σας αρέσει! (μέλι, σιρόπι, παγωτό) Προσωπικά μου αρέσει να τις τρώω με κομμένες φράουλες και Frozen yogurt! Για να δείτε πως να φτιάχνετε το froyo συνεχίστε να διαβάζετε;)



Frozen Yogurt:

Σας έχω δύο τρόπους να φτιάξετε πεντανόστιμο Frozen yogurt! Ο πρώτος είναι αγοράζοντας ένα κουτί Γιώτης και ακολουθώντας τις οδηγίες εκεί,

 και τον άλλο θα σας τον δείξω παρακάτω:

Υλικά: 
♥ Γιαούρτι Φάγε 2%
♥ Παγωμένα φρούτα επιλογής σας! (Note: πρέπει οπωσδήποτε να είναι παγωμένα! -από την κατάψυξη-
♥ 2 κουταλιές μέλι
♥ 1 κουταλάκι λεμόνι

Εκτέλεση: 
Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε για 3-4 λεπτά! Βάλτε το μείγμα σε μπολάκια τα οποία στη συνέχεια θα τοποθετήσετε στο ψυγείο για 1 ώρα! Αν θέλετε το froyo να έχει το ωραίο στριφογυριστό σχήμα βάλτε το στα μπολάκια χρησιμοποιώντας κορνέ!

 Σερβίρισμα:
Αφαιρέστε από το ψυγείο τα μπολάκια και διακοσμήστε με κομμένα φρούτα, τρυμμένο μπισκότο..ο,τι θέλετε!

Λεμονάδα:
Πηγή: τη συνταγή μας την έδωσε η μητέρα της κολλητής μου


Υλικά: (για 1 λίτρο)
♥ 3 ποτήρια φρεσκοστυμμένου χυμού λεμονιού 
♥ 3 ποτήρια νερού
♥ 4,5 ποτήρια ζάχαρης
Η δοσολογία μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το πόση λεμονάδα θέλετε να φτιάξετε! Η αναλογία είναι: 1ποτήρι λεμόνι, 1 ποτήρι νερό, 1,5 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση:
 Βράστε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και το μείγμα να γίνει σιρόπι. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο. Όταν η θερμοκρασία είναι χλιαρή ρίξτε μέσα τον φρέσκο χυμό λεμονιού ανακατέψτε και αφού το νέο μείγμα κρυώσει τοποθετήστε το σε μπουκάλια μέσα σε ψυγείο.

Σερβίρισμα:
Πάρτε το ποτήρι στο οποίο θέλετε να βάλετε τη λεμονάδα και βάλτε του 2 δάχτυλα από το παχύρευστο μείγμα που φτιάξατε παραπάνω! Συμπληρώστε με νερό, παγάκια και μερικές φλίδες λεμόνι στο εσωτερικό και..στην υγειά σας!

Αυτές ήταν λοιπόν οι συνταγές που προτείνω! Δεν είναι συνταγές που βρήκα στο ιντερνετ αλλά είναι δοκιμασμένες από εμένα την ίδια και κατά τη γνώμη μου πολύ πετυχημένες! Ελπίζω αν έχετε λίγο χρόνο και όρεξη να δοκιμάσετε κάποια και μην ξεχάσετε να μου αφήσετε ένα σχόλιο αν σας πέτυχε αλλά και αν θέλετε να δείτε και άλλα άρθρα μαγειρικής! (Ξέρω πως σε κάποιους δεν αρέσουν οπότε αν δεν ενδιαφέρεστε δεν θα ανεβάσω άλλα)

Φιλάκια πολλά και θα τα πούμε πάρα πολύ σύντομα:)
Ειρήνη-Αριάδνη♥
 

4 σχόλια:

  1. Τι ωραίες συνταγές...
    Μου άνοιξες την όρεξη για τηγανίτες!^-^
    Και μπράβο που σκέφτηκες να ανεβάσεις διαφορετικές συνταγές!!Εμένα μου άρεσε που δεν τις βρήκες από το ίντερνετ και τις έχεις δοκιμάσει κιόλας!!!:D
    Γι' αυτό θα ήθελα να δω κι άλλες "delicious recipes"!
    Φιλάκια πολλααά!!!!♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Άσε και εγώ όταν τις έγραφα μου έτρεχαν τα σάλια:Ρ Χαίρομαι που σου άρεσαν οι συνταγές και ελπίζω να τις δοκιμάσεις γιατί πιστεύω πως θα σου αρέσουν πολύ! Εννοείται πως θα ανεβάσω και άλλες αφού βλέπω πως δεν βαριέσαι να τις διαβάζεις!
      Φιλάάάάκια:))

      Διαγραφή
  2. τέλειες όλες μακάρι να είχα τα υλικά και τον χρόνο να τα φτιάξω όλα αλλά δεεεν χαχαχα:'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν και σου εύχομαι να βρεις τον χρόνο και να τις δοκιμάσεις κάποια στιγμή♥

      Διαγραφή

Σχολιάστε ελεύθερα!!!
Σχολιάστε,πείτε την γνώμη σας,προτείνετε νέα θέματα και βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!
Περιμένω τα σχόλια σας!
^-^