Περιποίηση προσώπου για teengirls!

Γεια σας!:)
Σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο που πιστεύω πως θα φανεί πολύ χρήσιμο σε πολλές κοπέλες της ηλικίας μου!
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω πως πολύ σημαντικά πράγματα για το άρθρο αυτό έμαθα από ένα άρθρο του jenny.gr, πατήστε εδώ για να το δείτε αναλυτικά!

First things First!

Αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τον καθαρισμό!

Ρωτήστε στο φαρμακείο σας και πάρτε ένα καθαριστικό προσώπου κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος σας και την ακμή σας! Το αν αυτό θα είναι σαπουνάκι, αφρός ή gel είναι δικό σας θέμα καθώς θα πρέπει να διαλέξετε κάτι που να σας βολεύει και να μη βαριέστε να το χρησιμοποιήσετε τόσο το πρωί μόλις ξυπνάτε όσο και το βράδυ! Αν βάφεστε (έστω και πολύ ελαφρά) θα μπορούσατε να προτιμήσετε για το βράδυ ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ (ναι τα makeup wipes μπορεί να είναι πιο βολικά όμως το γαλάκτωμα κάνει καλύτερη δουλειά και είναι πιο υγιεινό για το δέρμα σας) το οποίο να έχει και ιδιότητες καθαρισμού!
Αυτά είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ εγώ:

 
 Αφρός ac-norm της Frezyderm για ήπια, μέτρια και σοβαρή ακμή! Εγώ το χρησιμοποιώ για ήπια δράση και το εφαρμόζω σε βρεγμένο δέρμα κάθε πρωί, το αφήνω για 5 λεπτά και απομακρύνω με νερό! Ωστόσο υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως θα πρέπει να το χρησιμοποιείται! Είναι το 2ο μπουκάλι που παίρνω μέσα σε 2 χρόνια, κάνει πολύ καλή δουλειά (τουλάχιστον στον δικό μου τύπο δέρματος που έχει ελάχιστη-σχεδόν καθόλου ακμή) και το προμηθεύομαι από το φαρμακείο οπού κοστίζει περίπου 10 ευρώ! Λέει πως απομακρύνει και το μακιγιάζ ωστόσο προτιμώ για ντεμακιγιάζ (όταν βάφομαι) να χρησιμοποιώ το παρακάτω γαλάκτωμα:

Γαλάκτωμα καθαρισμού, τόνωσης και ντεμακιγιάζ από τον ΚΟRRE με φυσικά υλικά (κάτι που πρέπει να προτιμάτε σε όλα τα προϊόντα περιποίησης σας -εταιρίες που προτίνονται: KORRES, APIVITA, FREZYDERM, BODY SHOP). Για πιο αναλυτικές πληροφορίες κοιτάξτε την παραπάνω εικόνα. Τον προμηθεύομαι επίσης από το φαρμακείο, η τιμή του είναι στα 14 ευρώ για 2 μπουκάλια (1+1 δώρο) και όσο για τη διάρκεια του δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια μιας και το μοιράζομαι με τη μαμά μου!


Μετά τον καθαρισμό έρχεται η ενυδάτωση!

Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και καλό θα ήταν να συνδιάζεται και με το αντηλιακό! Φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε μια πολύ απαλή κρέμα ενυδάτωσης με αντηλιακή προστασία!
Εξυπακούεται πως η κρέμα δεν χρειάζεται να έχει αντιγυραντική προστασία οπότε καλύτερα μην καταφύγετε σε κρέμα για μεγαλύτερες ηλικίες! Καλό θα ήταν να ρωτήσετε μια φαρμακοποιό όμως να μια πρόταση από εμένα:
Image of: MOISTURIZING 24h CREAM
Απαλή και δροσερή 24ωρη ενυδατική κρέμα με λεπτόρρευστη υφή για το πρόσωπο και το λαιμό.
50ml (Frezyderm)


Πρέπει όντως να κάνω απολέπιση (scrub) από τώρα;
 
Αυτό το ερώτημα το είχα εδώ και αρκετό καιρό.. Απολέπιση στο σώμα (κυρίως στα πόδια) κάνω μια στο τόσο με μια homemade scrub, όμως για το πρόσωπο ήμουν επιφυλακτική..Αν έχετε ακμή καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο αν όμως όχι θα μπορούσατε να κάνετε μια πολύ ελαφριά απολέπιση προσώπου κάθε 2-3 εβδομάδες! (σας θυμίζω και πάλι να προτιμάτε τα φυσικά υλικά) Μην το παρακάνετε όμως γιατί αν κάνετε συχνά hardcore απολέπιση το δέρμα θα γίνει σαν τσιγαρόχαρτο κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα! Για αυτό σας προτείνω ένα χειροποίητο πολύ ελαφρύ scrub το οποίο θα κάνετε 1 με 2 φορές το μήνα!
Homemade scrub με γιαούρτι:
Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε:
› 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
› 1/4 του φλιτζανιού καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
Αναμείξτε καλά τα υλικά, απλώστε το μείγμα σε υγρό πρόσωπο, κάντε ελαφρύ μασάζ και ξεβγάλτε καλά.

Πηγή: πατήστε εδώ για να δείτε όλο το άρθρο από το vita.gr και για να μάθετε πόσα προϊόντα ομορφιάς μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας από γιαούρτι.

Μάσκα προσώπου:

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος επιλέξτε μια μάσκα προσώπου, πάλι προτιμήστε με σπιτικά και απλά υλικά. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μάσκα προσώπου με άργιλο που υπάρχει σε σκόνη στα φαρμακεία εκτός αν έχετε άργιλο σε κάποια κοντινή σας παραλία (Κεφαλονιά, Μεσσηνία..)
Στο φαρμακείο θα βρείτε χιλιάδες μάσκες σε σακουλάκια..ειδικά η APIVITA έχει πολλές με φυσικά υλικά και για ο,τι τύπο επιδερμίδας έχετε φανταστεί! Αξίζει να ρίξετε μια ματιά!;)

Μακιγιαζ!

Το έχουμε ακούσει χίλιες φορές ότι δεν πρέπει να βαφόμαστε από τώρα..όμως αφού το θέλουμε τόσο πολύ καλό θα ήταν να προτιμούμε BB cream από εταιρίες με φήμη καλής ποιότητας. Τα υπόλοιπα καλλυντικά δεν επηρρεάζουν τόσο το δέρμα (για το οποίο συζητάμε σήμερα) για αυτό και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες! Γενικά όμως να προτιμάτε καλλυντικά καλής φήμης και όχι απαραίτητα τα πιο φθηνά! Μπορείτε να ρωτήσετε τη μαμά σας ή την κοπέλα στο φαρμακείο που είναι υπεύθυνη για τα καλλυντικά! (και ναι στα μεγάλα φαρμακεία πάντα υπάρχει μια)

Αυτά είχα να πω εγώ για σήμερα! Θα ήθελα να τονίσω πως δεν είμαι καμιά πεπειραμένη δερματολόγος αλλά μιλάω για απλά πραγματάκια και για δέρματα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ακμής! Ελπίζω να σας βοήθησα και αφήστε ένα σχόλιο από κάτω όπου να μου λέτε αν εσείς βάφεστε και αν ναι τι χρησιμοποιείτε.. θα χαρώ πολύ να μάθω! Επίσης αφήστε ιδέες για αναρτήσεις!
Ελπίζω να σας αρέσουν τα νέα άρθρα γιατί προσπαθώ πολύ να ανεβάζω κάθε μέρα ενδιαφέροντα θέματα. Θα τα πούμε πολύ σύντομα!
Φιλάκια,
Ειρήνη-Αριάδνη:)
 

2 σχόλια:

Σχολιάστε ελεύθερα!!!
Σχολιάστε,πείτε την γνώμη σας,προτείνετε νέα θέματα και βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!
Περιμένω τα σχόλια σας!
^-^