Summer book reviews!

Μετά από αρκετές μέρες απουσίας είμαι και πάλι μαζί σας με νέο άρθρο!
Είχα σκοπό να κάνω ένα haul (το οποίο θα κάνω αλλά σε μερικές μέρες) όμως διάβασα ένα άρθρο της αγαπημένης Βάσιας με κριτικές βιβλίων και σκέφτηκα μιας και έχω ήδη διαβάσει 7 βιβλία αυτό το καλοκαίρι να σας παρουσιάσω μερικά από αυτά!
Θα γράψω λοιπόν Review για 5 από αυτά καθώς δεν θέλω να σας κουράσω και αν σας αρέσει και θέλετε να δείτε και άλλα θα χαρώ πολύ να γράψω και για άλλα 5 στην συνέχεια:)


Τα βιβλία λοιπόν που θα σας παρουσιάσω σήμερα είίίίίναι....
drum roll please

 
 
 
Πέντε μικρά γουρουνάκια- Agatha Christie
Οι Κατερίνες- John Green
Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα- Μαρκ Χάντον
Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου-Gaston Leroux
Άπαντα Σέρλοκ Χολμς Δ' τόμος- Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
 
Let's get started!
 
 
Υπόθεση:
 
Όλα έμελλαν να αλλάξουν εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα για τον Πουαρό, που ένιωθε πολύ γέρος κι έπληττε θανάσιμα. Ο ερχομός μιας όμορφης κοπέλας, της Κάρλας Λεμαρσάν, θα τον αναζωογονούσε και ταυτόχρονα θα του έδινε και ένα σκοπό, καθώς τον τελευταίο καιρό δεν τον απασχολούσε κανένα πρόβλημα. Η Κάρλα μόλις έχει μάθει για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο των γονιών της. Έτσι θα ξεκινήσει μια αναζήτηση στο παρελθόν, για να ξεκαθαρίσει αν σε μια δίκη, δεκάξι χρόνια πριν, υπήρξε δικαστική πλάνη και μια αθώα γυναίκα, άδικα κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για το φόνο του συζύγου της. Ο Πουαρό θα δεχόταν αυτό το στοίχημα με τον εαυτό του και για χατίρι της Κάρλας, θα ριχνόταν ξωπίσω σε όσα χνάρια δεν μπόρεσε να σβήσει ο άνεμος του χρόνου! Στην έρευνά του συναντά πέντε υπόπτους, τα "πέντε μικρά γουρουνάκια".
 
Η άποψή μου:
 
Για άλλη μια φορά η Αγκάθα Κρίστι και ο αθάνατος ήρωας της Ηρακλής Πουαρό δεν με απογοήτευσαν! Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα μυθιστορήματα της Αγκάθα με ήρωα τον Πουαρό και όλα με άφησαν κατενθουσιασμένη όπως εξάλλου και το συγκεκριμένο! Ξεφεύγει από το συνηθισμένο: φόνος-ύποπτοι-έρευνα-ένοχος καθώς ο φόνος έγινε πριν από 16 χρόνια, οι ύποπτοι έχουν μεγαλώσει, πολλά στοιχεία που θα βοηθούσαν στην έρευνα έχουν εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου και η όπως δείχνουν ΟΛΑ ένοχη έχει καταδικαστεί (ήταν όμως πράγματι η ένοχη;-αυτό είναι το ερώτημα)! Πολλοί ύποπτοι, διαφορετικοί και ιδιαίτεροι χαρακτήρες από όλες τις κοινωνικές τάξεις, ένα δύσκολο μυστήριο με πολλές λεπτομέρειες που θα θέσει τα φαιά κύτταρα του ντετέκτιβ σε δράση και ένα ανατρεπτικό τέλος!
 
Να το διαβάσω; & Βαθμός:
 
Σίγουρα το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις του μυστηρίου!
9,5/10
Βρείτε το εδώ
 
 
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το 4ο και τελευταίο της σειράς: Τα Άπαντα του Σέρλοκ Χολμς γραμμένα από τον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (δηλαδή τον αυθεντικό συγγραφέα του θρυλικού ήρωα Σέρλοκ Χολμς)
 
Υπόθεση:
 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται σε τέσσερις τόμους όλα τα έργα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, τέσσερα μυθιστορήματα και πενήντα έξι διηγήματα, με ήρωα τον θρυλικό Σέρλοκ Χολμς, τον πιο διάσημο ντετέκτιβ της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας. Σε αυτόν τον τόμο περιλαμβάνονται:
  • Η τελευταία υπόκλισή του
  • Το σημειωματάριο του Σέρλοκ Χολμς
Η άποψή μου:
 
Για άλλη μια φορά οι ικανότητες του καλύτερου (κατά την γνώμη μου πάντα) ντετέκτιβ με κατέπληξαν! Πανέξυπνες ιστορίες, μικρά διηγήματα με ασυνήθιστους πρωταγωνιστές, περίεργες έρευνες και συμπεράσματα που θα σας αφήσουν άφωνους! Η τελευταία υπόκλιση του Σέρλοκ δεν θα μπορούσε να είναι πιο μεγαλοπρεπής! Για πρώτη φορά μας διηγείται ΚΑΙ εκείνος κάποιες περιπέτειες του! 
 
Να το διαβάσω; & Βαθμός:
Να το διαβάσετε 100% με δύο προϋποθέσεις:
  1. Να έχετε διαβάσει τους 3 προηγούμενους τόμους
  2. Να το βρείτε!!! Και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί: Πλέον από την συγκεκριμένη σειρά κυκλοφορούν  μόνο οι 2 πρώτοι τόμοι.. για τον 3ο και τον 4ο θα χρειαστεί να ψάξετε αρκετά.. Προσωπικά ήμουν πολύ τυχερή διότι μετά από έρευνα σε 5-6 βιβλιοπωλεία που μου είπαν πως έχει εξαντληθεί και μόνο τυχαία μπορώ να το βρω βρήκα το τελευταίο αντίτυπο σε ένα κατάστημα max stores! Τελείως κουφό; Ναι, το ξέρω! Πάντως θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα να το αναζητήσετε ή τουλάχιστον να διαβάσετε τους 2 πρώτους τόμους που είναι φυσικά εξίσου καλοί!
10/10
 
Βρείτε τον
Α' τόμο (περιλαμβάνονται:-"Σπουδή στο Κόκκινο"-"Το σήμα των τεσσάρων"-"Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς".) εδώ
Β' τόμο (περιλαμβάνονται: -"Το σκυλί των Μπάσκερβιλ" -"Η επιστροφή του Σέρλοκ Χολμς".) εδώ
 
 
Υπόθεση:
 
Ο Κρίστοφερ Μπουν είναι ένας παράξενος νέος και το μυαλό του δουλεύει με τρόπο ιδιαίτερο. Ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά και πολύ λίγα για τους ανθρώπους. Του αρέσει να φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα.
Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πεί ψέματα.
Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Η αναζήτησή του όμως θα τον παρασύρει σε μονοπάτια δύσβατα, που οδηγούν στη χαμένη από καιρό μητέρα του. Καλείται τώρα να ξεδιαλύνει άλλα μυστήρια, αυτά του κόσμου των μεγάλων, πολύ πιο περίπλοκα από το απλό "Ποιος σκότωσε το σκύλο"....
 
Η άποψή μου:
 
Αυτό το βιβλίο με προβλημάτισε λίγο όμως με την καλή έννοια!
Αρχικά να ξεκινήσω λέγοντας πως είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει! Βλέπουμε τα γεγονότα μέσα από τα μάτια ένος 15χρονου νέου, λάτρη του μυστηρίου και με σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς! Παρακολουθούμε τις αντιδράσεις του, τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του, τις έρευνες του, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ορισμένα πράγματα, το πως περιγράφει τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται και την προσπάθεια του να γράψει ένα βιβλίο! Στην πραγματικότητα είναι σαν  να βρισκόμαστε στο εσωτερικού ενός αυτιστικού εγκεφάλου! Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο! Η ιδέα του με ενθουσίασε! Έχει τρομερές ανατροπές και πραγματικά σε σημεία έμενα με το στόμα ανοιχτό! Σε άλλα εκνευριζόμουν απίστευτα με τις αντιδράσεις και τις αποφάσεις του Κρίστοφερ αλλά είναι μέχρι να καταλάβεις πως πρόκειται για έναν νέο με αυτισμό και είναι φανταστικό να βλέπεις τα πράγματα από την σκοπιά του! Σε κάνει να δεις όλο τον κόσμο με τελείως άλλο τρόπο! Τέλος έμαθα πολλά από αυτό το βιβλίο..περιλαμβάνει πολλά μαθηματικά προβλήματα, σπαζοκεφαλιές και γρίφους και παρόλο που κάποια με κούρασαν λίγο σε γενικές γραμμές ήταν πολύ απλά και κατανοητά που ειλικρινά ένιωσα πως έμαθα κάτι καινούριο!
 
Να το διαβάσω; & Βαθμός:
 
Νομίζω πως ναι, να το διαβάσετε! Απλά να είστε προετοιμασμένοι για το τι θα διαβάσετε..ή μάλλον για το ποιος γράφει αυτά που θα διαβάσετε (δεν εννοώ τον συγγραφέα αλλά τον πρωταγωνιστή-αφηγητή τον Κρίστοφερ)
 
8/10
 
Βρείτε το εδώ
 
 
 
Υπόθεση:
 
Μετά από μία κοπιαστική ημέρα σημαντικών επιστημονικών πειραμάτων, η δεσποινίς Στάνγκερσον είχε μόλις αποσυρθεί στο υπνοδωμάτιό της. Ξαφνικά, άρχισαν να ακούγονται από μέσα ήχοι πάλης, αγωνιώδεις κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια και πυροβολισμοί. Όταν η κλειδωμένη της πόρτα υποχωρεί στα χτυπήματα του πατέρα της και ενός υπηρέτη, η Ματίλντ βρίσκεται πεσμένη στο πάτωμα, σοβαρά τραυματισμένη και γεμάτη αίματα. Κανείς άλλος δεν βρίσκεται στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη έξοδος, και το μοναδικό παράθυρο του Κίτρινου Δωματίου είναι ασφαλισμένο από μέσα. Πώς είναι δυνατόν να απέδρασε από εκεί ο δράστης;
Μία γεμάτη ερωτηματικά και γρίφους υπόθεση και ένας ευρηματικός ντετέκτιβ συνθέτουν μία υπέροχη, νοσταλγική και ατμοσφαιρική ιστορία φόνου, απάτης, προδοσίας και πάθους, που, σχεδόν έναν αιώνα μετά από την πρώτη δημοσίευσή της, παραμένει ορόσημο της κλασικής αστυνομικής λογοτεχνίας και δεν σταματά να διαβάζεται, να αγαπιέται και να αποκτά νέους φανατικούς θαυμαστές μέσα στον 21ο αιώνα.
Το Μυστήριο του Κίτρινου Δωματίου είναι μία από τις πιο εμβληματικές ιστορίες της λογοτεχνίας μυστηρίου, γραμμένη από το συγγραφέα που μας χάρισε το αθάνατο Φάντασμα της Όπερας.
 
Η άποψή μου:
 
Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει στην κατηγορία κλειδωμένου δωματίου κάτι που προσδίδει ακόμη περισσότερο μυστήριο στο..μυστήριο!! Δεν έχουμε μόνο τα ερωτήματα ποιος είναι ο δράστης, ποια τα κίνητρα κ.τ.λ. έχουμε επιπλέον και πως διέφυγε ο δράστης;;! Φαίνεται αδύνατον...! Κι όμως.. θα πρέπει να το διαβάσετε και θα με θυμηθείτε! Το πρώτο βιβλίο που διάβασα με ήρωα τον δημοσιογράφο με ικανότητες ντετέκτιβ Ζοζέφ Ρουλεταμπίλ και πρέπει να πω πως δεν με απογοήτευσε καθόλου! Είναι γραμμένο πολύ απλά και στοχευμένα χωρίς πολλές λογοτεχνικές περιγραφές καθώς το γράφει ένας δικηγόρος! Είναι φανταστικό..δεν μπορούσα να το αφήσω κάτω! Χιλιάδες ανατροπές, πολλές ιστορίες που μπλέκονται μεταξύ τους και αρκετοί οι ύποπτοι.. Η μεγαλύτερη ανατροπή όμως είναι το τέλος! Αυτό ήταν που με ενθουσίασε!
 
Να το διαβάσω; & Βαθμός:
 
Εννοείται!!!
9/10
 
Βρείτε το εδώ
 
 
Το μόνο βιβλίο που δεν είναι μυστηρίου για το τέλος...
 
Υπόθεση:
 
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα κορίτσια (και στην περίπτωση του Κόλιν αυτό αποδεικνυόταν πολύ συχνά), όλοι έχουν έναν τύπο. Ο τύπος του Κόλιν Σίνγκλετον ήταν... οι Κατερίνες. Είχε κάνει σχέση με δεκαεννιά κοπέλες.
Όλες τους άκουγαν στο όνομα Κατερίνα. Και όλες τους –μα όλες, μέχρι την τελευταία– του είχαν ρίξει άκυρο.
Ο Κόλιν πίστευε ότι ο κόσμος αποτελείται από ακριβώς δύο είδη ανθρώπων: από τα Άτομα που Ρίχνουν Άκυρο κι από τα Άτομα που Τρώνε Άκυρο. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι ανήκουν και στις δύο κατηγορίες, όμως αυτοί δεν καταλαβαίνουν καθόλου την ουσία του πράγματος: έχεις προδιάθεση προς τη μία ή την άλλη μοίρα.
Τα Άτομα που Ρίχνουν Άκυρο μπορεί να μην είναι πάντοτε εκείνοι που ραγίζουν καρδιές και τα Άτομα που Τρώνε Άκυρο μπορεί να μην κυκλοφορούν μονίμως με ραγισμένη καρδιά.
Όμως είναι αποφασισμένος να αποδείξει το Θεώρημα της Υποβόσκουσας Προβλεψιμότητας των Κατερινών, το οποίο ελπίζει πως, στην τελική του μορφή, θα μπορεί να προβλέπει το μέλλον κάθε σχέσης, παίρνοντας εκδίκηση για τους απανταχού συλλέκτες άκυρων και ίσως, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, να καταφέρει κι ο ίδιος να κερδίσει την καρδιά του κοριτσιού των ονείρων του.
 
Η άποψή μου:
 
John Green! Νομίζω δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο! Είμαι τεράστια λάτρης του συγκεκριμένου έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία σε ελληνικά και αγγλικά και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ! Για άλλη μια φορά είναι λες και βρίσκεται μέσα στον εφηβικό εγκέφαλο! 100% επίκαιρο και σίγουρα θα ταυτιστείτε με κάποιον από τους ήρωες! Απλά υπέροχο!
 
Να το διαβάσω; & Βαθμός:
 
Αν σας αρέσει το στυλ γραψίματος του John Green και τα άλλα του βιβλία ΝΑΙΙ!
9,5/10
 
Βρείτε το εδώ
 
 
Αυτά λοιπόν για σήμερα!
Ελπίζω να μην σας κούρασα πάρα πολύ..!
Γράψτε μου στα σχόλια αν έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά τα βιβλία και πως σας φάνηκε, ποιο σας ακούγεται ενδιαφέρον και θα θέλατε να διαβάσετε και αν θα θέλατε να δείτε και άλλα Review!
Αν θέλετε δείτε και το άρθρο της Βάσιας εδώ!
 
xoxo
Irene<3

10 σχόλια:

  1. Έχω διαβάσει μόνο το βιβλίο του John Green. Σαν βιβλίο από μόνο του ήταν πολύ ωραίο. Ωστόσο, έχουν αρχίσει να με ψιλοκουράζουν, τα βιβλία του John Green, επειδή νιώθω πως έχουν όλα τον ίδιο τύπο, με μια μικρή, ίσως, εξαίρεση στο βιβλίο "Το Λάθος Αστέρι ".Αλλά, φυσικά δεν κατηγορώ τον λατρεμένο John. <3<3.Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν διάβασα το άρθρο σου, αλλά θα το διαβάσω σε λίγο και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα βρω κάτι που με ενδιαφέρει. Ειλικρινά, γράφεις πολύ ωραία άρθρα και μου φαίνεσαι πολύ συμπαθητική. :D <3 (:-p)

    Pig

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να διαβάσεις και κάποιο από τα τα άλλα!:) Έχεις δίκιο σε αυτό που λες και πράγματι το λάθος Αστέρι είναι πολύ ιδιαίτερο αλλά εννοείται πως ο John είναι πάντα αγαπημένος! Χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε! Δεν πειράζει, ελπίζω αν το διάβασες όντως να βρήκες κάτι που να σου κίνησε το ενδιαφέρον ή αν δεν το διάβασες ακόμα να βρεις κάτι όταν θα το διαβάσεις^^
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και παρόλο που δεν σε ξέρω καθόλου από τα λίγα που έγραψες και για σένα το ίδιο θα έλεγα:D
      Φιλάκια πολλά<3

      Διαγραφή
  2. Κατάφερες να ανεβάσεις τα reviews...yeahh!!Αν και δεν μου αρέσουν τόσο τα βιβλία μυστηρίου,φάνηκαν πολύ ωραία αυτά που πρότεινες!Κάποια στιγμή θέλω να διαβάσω και τις Κατερίνες.
    Ps:Θα περιμένω και το haul<3
    Τα λέμεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιι!!
      Πραγματικά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του στα βιβλία..Παρόλα αυτά θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάποιο από αυτά αν σου κίνησε το ενδιαφέρον ή ίσως κάποιο μυθιστορήμα της Αγκάθα Κρίστι..

      Εννοείται να τις διαβάσεις και να μου πεις την γνώμη σου!
      Θα ανέβει πολύ πολύ σύντομα!
      Φιλάκια<3

      Διαγραφή
  3. πολυ οργανωμένη και ωραία παρουσίαση!!! εγω θα ήθελα να παρουσιάσεις και αλλα βιβλία !!!! καλό υπόλοιπο καλοκαιριού !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Εννοείται πως θα παρουσιάσω και άλλα αφού μου το ζητάς διότι και εμένα μου αρέσει πολύ!
      Επίσης<3

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία στήλη! Ανυπομονώ για τις επόμενες προτάσεις σου! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε και μείνε συντονισμένη γιατί έρχονται και άλλα reviews!
      Φιλάκια πολλά<3

      Διαγραφή
  5. Από τα βιβλία που μας παρουσίασες έχω διαβάσει μόνο τις Κατερίνες αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε. Με μπέρδευε λίγο η γραφή του και δεν έβγαζα άκρη. Ωστόσο, το διάβασα και μπορώ να πω ότι είναι ευχάριστο.

    Αγνωστη Χ
    www.e-efiboi.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας αντιλαμβλανεται αλλιώς τα βιβλία και εννοείται πως δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις:)
      Προσωπικά δεν με μπέρδεψε αλλά συμφωνώ πως ήταν πολύ ευχάριστο αν και δεν είναι το αγαπημένο μου από όλα τα βιβλία του αγαπημένου John Green!
      Φιλάκια<3

      Διαγραφή

Σχολιάστε ελεύθερα!!!
Σχολιάστε,πείτε την γνώμη σας,προτείνετε νέα θέματα και βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!
Περιμένω τα σχόλια σας!
^-^